*** Je hebt minstens Flash 9 nodig om dit te kunnen bekijken ***
Controleer uw versie.

.
.
.
.
.
.
.
.

Bezoek ook

 

Waarom winterbanden?


Ligt er sneeuw, ijzel of hagel op de weg? Dan heeft uw wagen extra grip nodig om de controle over de weg te behouden. Van oktober tot maart rijdt u dus het best met winterbanden. Die bewijzen hun nut vooral als het kouder is dan 7 °C. Zo verkleint een winterband uw remafstand al gauw met 15%.

Winterbanden zijn niet alleen nodig tijdens uw wintersportvakantie. Ook op Nederlandse en Belgische wegen staan deze banden garant voor meer grip en veiligheid

 

Verhuur van winterbanden

 

Voor uw vakanties of voor een beperkte periode verhuren wij ook winterbanden per dag. Sneeuwkettingen kan u kopen bij onze buren, Autoaccessoires Carmaxx.

Voor meer info over hun merken surf naar http://autoaccessoirescarmaxxwaasland.be/nl

Enkele misverstanden over winterbanden

 

1. Winterbanden zijn duur

 De prijzen van winterbanden lopen ongeveer gelijk aan die van zomerbanden. Terwijl uw voertuig met winterbanden rijdt, houden uw zomerbanden een "winterslaap". Zo blijven deze gespaard voor zware winteromstandigheden zodat ze meer kilometers kunnen afleggen.

  

2. Nieuwe zomerbanden zijn veilig genoeg.

Zomerbanden zijn ongeacht hun profieldiepte per definitie niet geschikt voor winters weer. Winterbanden bieden wegens de speciale samenstelling van het rubber ook op een glad of nat wegdek een betere grip en verhogen dus aanzienlijk de veiligheid.

  

3. Voor die paar dagen per jaar loont het niet de moeite om op winterbanden te gaan rijden?

Als we alle dagen optellen waarop het sneeuwt, vriest en ijzelt, dan komen we op meer dagen uit dan enkele tientallen dagen per jaar. Tevens zijn winterbanden niet alleen geschikt tijdens sneeuw, maar ook bij heftige regenval zorgt het diepere profiel voor beter grip op nat wegdek.